De mensen die mijn blog regelmatig lezen, weten wel dat ik werkzaam ben in de bouw. Omdat ik het belangrijk vind dat ik mijn werk goed kan uitvoeren, zorg ik er altijd voor dat de omstandigheden op de werkvloer in orde zijn. Dus geen rondslingerende verpakkingsmaterialen of ander afval, een net ingerichte bus en schoon gereedschap. Misschien een tikkeltje overdreven, maar ik kan er dan ook erg slecht tegen als collega’s op de bouw er een rommeltje van maken, of op een andere manier zorgen dat mijn omgeving op zo’n manier wordt beinvloed dat ik mijn werk niet kan uitvoeren. Om deze reden ben ik een paar weken geleden gepromoveerd tot opzichter. Blijkbaar waarderen mijn collega’s het dat ik er een goede werkomgeving op na houd, want bij mij ons werken we volgens een systeem waarin we elkaars prestaties beoordelen en elkaar aandragen om een bepaalde rol uit te voeren.

 

No Risk werkschoenen

De beste kleding

Wat ik ook heel fijn vind bij het werken, is dat ik kleding heb die me goed past, zodat ik er geen last van heb tijdens het werken. En met passen bedoel ik niet alleen dat de maatvoering goed is, maar ook een goede materiaalkeuze, stofvrij en misschien wel het meest belangrijke: veilig. In een risicovolle omgeving betekent dat dus bijvoorbeeld brandwerend, isolerend wanneer het koud is, en bovenal volgens de normering van de ARBO. Meestal kies ik er zelf voor om kleding van Tricorp te dragen, maar ook de broeken van Snickers ben ik zeer over te spreken. Gaan lang mee, zitten fijn en hebben alle juiste vakjes die ik nodig heb tijdens het werken. MIjn schoenen bestel ik altijd online bij WG Werkschoenen. De vorige keer heb ik met een expert van dit bedrijf gesproken, die mij op basis van mijn wensen adviseerde om een paar schoenen van het merk No Risk te bestellen. In het bovenstaande plaatje zie je welke schoenen ik bedoel. Ze zitten erg prettig en de zool maakt dat deze erg veel stabiliteit geeft. De levering door WG Werkschoenen was zoals ik gewend ben: snel, goed geregeld en eenvoudig besteld! Zeer tevreden!