Je weet ongetwijfeld wel wat een steiger is. Maar wist je dat er verschillende soorten steigers bestaan? Voor de ene klus is de ene steiger gewenst, en voor de andere klus kun je weer beter een andere steiger pakken. In dit artikel beschrijven we de verschillende soorten steigers, zodat jij weet welke je moet hebben voor jouw klus!

 

Staande steiger

Allereerst de staande steiger. Dit is het type steiger dat je het meeste ziet buiten. Vooral op werkplaatsen waar er aan grote gebouwen wordt gewerkt door bouwbedrijven. De staande steiger is bedoeld om langere tijd op dezelfde plek te blijven staan. Om een staande steiger te verplaatsen moet deze namelijk helemaal afgebroken en weer opnieuw opgebouwd worden. Voor een particulier die thuis wel eens klust is dit dus niet de meest ideale steiger.

 

Rolsteiger

Het volgende type is een rolsteiger. Deze lijkt erg veel op de bovenstaand beschreven staande steiger. Een groot verschil is echter dat een rolsteiger wieltjes heeft. Hierdoor is deze letterlijk weg te rollen. Zo hoef je dus niet heel de steiger af te breken en weer op te bouwen als je een paar meter verderop aan het werk moet. Hierdoor is dit type steiger geschikt voor particulieren, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van de dakgoot of het schilderen van een huis. Wanneer je op zoek bent naar een rolsteiger dan is een asc rolsteiger een goede keuze.

 

Kamersteiger

De twee bovenstaande steigers zijn bedoeld voor buitenshuis. Er bestaat echter ook een steiger speciaal voor binnen genaamd “kamersteiger”. Dit type steiger is veel compacter dan een reguliere steiger. Hierdoor kan deze eenvoudig in een huiskamer staan. De kamersteiger kan onder meer gebruikt worden voor schilderwerkzaamheden en schoonmaken. Let wel op; dit type is dan weer niet geschikt voor buiten. Een kamersteiger moet namelijk op een volledig vlakke ondergrond staan, wat buiten bijna nooit kan.

 

Vouwsteiger

Nog een steiger die erg handig is voor particulieren is een vouwsteiger. Zoals de naam al doet vermoeden is deze steiger vouwbaar. Hierdoor is deze super snel op en af te bouwen! Ook neemt hij daardoor weinig opbergruimte in beslag.