Er zijn een aantal verschillende fittingen voor lampen. Vaak kun je op het blote oog ook niet meteen zien welke je nodig hebt en moet je echt gaan lezen op het artikel. Maar wat hou dan de E14 in? Wij leggen het je uit.

 

Wat is een E14 fitting?

Een E14 is eigenlijk de lamp met een kleine fitting. Dit hoeft verder helemaal niks over de lamp zelf te zeggen behalve dan dat je de kleine fitting hebt. Dit verschilt namelijk per lamp want je hebt ook een grote fitting. Meestal zie je in de lamp staan of het een E14 fitting is of een andere. Zo zien mensen dus welke fitting zij nodig hebben in de lamp.

 

Wat veel mensen niet weten is dat als je een nieuwe fitting nodig hebt je nog veel meer verschillen hebt. Het is dus niet alleen grote fitting kleine fitting. Zo zijn er verloopfittingen. De fitting kan ook verschillend uitzien en van verschillend materiaal gemaakt zijn. Ook heb je verschillende kleuren. Dan bedoelen wij niet roze, paars of groen maar wit, zwart of goud etc. Gewoon die iets meer standaardkleuren.

 

Welke verschillen zijn er nog meer?

Het is afhankelijk van je lamp wat je nodig hebt. Je kan denken het is handig om een kleine te nemen, maar dat is niet altijd zo. Bij een lampenkap wil je meestal eentje die iets langer is zodat je hem ook vast kan draaien. Je hebt ook gladde fittingen en fittingen die niet glad zijn. Het is dus ook een beetje je eigen voorkeur daarin, maar laat je altijd even goed informeren wat mogelijk is.

 

Let wel op je kunt niet zomaar kijken welke je mooier vindt. Je moet echt kijken welke geschikt is voor je lamp. Nou is er niet alleen eentje die goed past maar wel meerdere. Alleen is het wel verstandig om goed te kijken welke geschikt is. Kijk hier voor deze E14 fittingen en kijk welke het beste zouden kunnen passen op jouw lamp. Hier staan allerlei verschillende op dus er is keuze genoeg hierin.