Belastingzaken zijn voor veel mensen een complex onderwerp. Of je nou de belastingzaken voor jezelf privé doet of wanneer je een ondernemer bent en je krijgt te maken met de zaken van de belasting. Wij hebben verschillende situaties op een rij gezet waarbij het raadzaam is om een jurist met kennis van belastingzaken aan je zijde te hebben die eventueel zaken kan checken of andere kan adviseren.

 

Je bent ondernemer

Wanneer je ondernemer bent dan krijg je al snel met veel verschillende zaken van de belasting te maken die complex kunnen zijn. Niet alleen moet je aan het eind van het jaar aangifte doen van de inkomsten en uitgaven en de daarbij behorende belasting die je moet betalen, maar daarnaast zijn er nog meer zaken. Wettelijk ben je verplicht om je administratie op een bepaalde manier bij te houden en deze administratie moet een bepaald aantal jaar beschikbaar blijven, mocht de belastingdienst daar inzage in vragen. Je wilt als ondernemers natuurlijk dat je aan alle zaken voldoet, zodat je niet later in de problemen komt met de belastingdienst. Lees hier meer over de wettelijke verplichtingen voor het bewaren van de administratie

 

Daarnaast zijn er ook veel zaken waar je met de juiste kennis juist geld kunt besparen, mits je het op de juiste manier aanpakt. Een juridisch adviseur kan je precies vertellen waar en op welke manier je geld kunt besparen.

 

Internationale inkomsten

Heb jij internationale inkomsten? Bijvoorbeeld ook als ondernemer, of ben je in loondienst, maar werk je over de grens? Of een bepaalde tijd in het buitenland? Ook dan liggen de zaken al snel wat complexer en kan het lonen om een adviseur te hebben de alle zaken precies kent.

 

Een probleem met de belastingdienst

Heb jij de belastingaangifte gedaan en is er een probleem met de aangifte? Of zijn er andere zaken die een geschil met de belastingdienst veroorzaken? Ook in een dergelijke situatie wordt het aangeraden om zo snel mogelijk een adviseur aan je zijde te hebben, zodat jij zeker weet of je zelf wel of niet fout zit en wat je het beste kunt doen om het op te lossen.