Ben je een wandelaar in hart en nieren en ben je op zoek naar de juiste wandelkleding voor uw wandelingen? Neem dan de onderstaande tips en tricks op het gebied van wandelkleding zeker in overweging. Als je wandelkleding gaat uitzoeken moet je goed nadenken over de bestemming en de soort wandelingen die je wil maken. Wandelen in een zonnig gebied vereist bijvoorbeeld andere wandelkleding dan ergens waar de kans groot is dat het regent. Ook moet je nadenken over je persoonlijke voorkeuren en je budget. Als u dergelijke zaken in overweging heeft genomen dien je op de volgende zaken nog extra te letten.

 

Vormgeving

Als je gaat wandelen is je wandelkleding een essentieel onderdeel van je wandeluitrusting. Je moet er voor zorgen dat de kleding die je aanschaft je helpt bij jouw tochten. Dus wandelkleding dient niet alleen comfortabel te zijn door middel van de nieuwste ergonomische toepassingen, maar ook handig. Denk hierbij aan voldoende zakken en mogelijk een capuchon voor de regen. Of stevige jachtschoenen, die zijn natuurlijk een stuk steviger dan deftige Floris van Bommel schoenen.

 

Bescherming

Als je wandelkleding aanschaft, dient je goed te letten op een aantal specificaties op het gebied van veiligheid en bescherming. Zo is het aan te raden om wandelkleding te kopen die waterdicht is. op deze manier kun je verkoudheid en verkleuming afwenden. Bescherming tegen Uv-straling is eveneens belangrijk, omdat de zon je kan oververhitten. In het geval van enkele bestemmingen is winddichtheid van het gebruikte materiaal ook van belang. Wind kan namelijk zorgen voor pijnlijke en stramme spieren en natuurlijk voor onderkoeling.