We hebben het geluk dat ons drinkwater in Nederland van uitstekende kwaliteit is dan wanneer je dit vergelijkt met andere landen in de wereld. Het waterzuiveringssysteem in ons land zorgt ervoor dat te veel lood in het drinkwater wordt verwijderd, waardoor je zo schoon mogelijk water krijgt. Tenzij je natuurlijk thuis te maken hebt met loden leidingen, dan is het een ander verhaal. Toch is het zelf water filteren in ons land in opkomst.

 

Water filteren

Er zijn diverse soorten waterfilters verkrijgbaar. Zo heb je de bekende Druppa waterfilter. Deze Druppa waterfilter zijn erop gericht het water veilig, schoon en lekkerder te maken. Een waterfilter heb je in diverse soorten, van goedkoop naar duur. De goedkopere varianten bestaan uit een waterkan met losse filters die je zelf eens per maand moet vervangen. In deze filters giet je kraanwater dat er doorheen loopt. Wat idealer is en geen extra tijd in beslag neemt, is het nemen van een duurdere waterfilter, ook wel het luxe filtersysteem genoemd. Deze kun je laten bevestigen op de waterleiding in huis. Hierdoor ben je altijd verzekerd van zuiver water.

 

Voordelen gebruik waterfilter

Het water wordt na filteren lekker zacht van smaak. Zeker als je te maken hebt met harder water, kan dit een pré zijn. Hard water bevat namelijk veel kalk, waardoor je sneller kalkaanslag krijgt in bijvoorbeeld de wasbak. Om dit te voorkomen is een waterfilter ideaal. Het scheelt je een hoop poetswerk en natuurlijk is minder calciuminname via kraanwater beter voor je gezondheid. Daarnaast is de smaak van zachter water lekkerder en wordt hetgeen nog in gewoon kraanwater zit, zoals verontreiniging van metalen, chloor e.d. verminderd. Het blijkt namelijk Als laatst te benoemen behoudt het mineraalgehalte beter in gefilterd water. Dit is beter voor de gezondheid.

 

Nadelen

Uiteraard zijn er ook wat nadelen te noemen bij het gebruik van een waterfilter. Zo kosten de meeste waterfilters wel wat in de aanschaf en je moet goed voor jezelf nagaan of dit het je waard is. Daarnaast moet je het filter met regelmaat goed schoonmaken, wil je niet dat er bacteriën in ontstaan. Dit komt het drinkwater niet ten goede.

 

Geconcludeerd kan worden dat het goed is om je te verdiepen in het soort waterfilter dat je wilt aanschaffen om zeker te weten dat het voldoet aan je wensen.