Bitcoin is een van de bekendste cryptovaluta, maar zeker niet de enige. Een valuta die steeds verder stijgt in populariteit is ethereum. Ben je benieuwd naar deze cryptovaluta? Lees dan snel verder, dan weet je hierna of ethereum kopen ook iets voor jou kan zijn!

 

Veel mogelijkheden

Ethereum is niet zoals Bitcoin alleen een platform voor het doen van transacties. Er is wel een transactiemiddel, het token Ether. Maar er is nog veel meer. Op dit platform kunnen ook apps gemaakt worden en er kunnen zelfs contracten lopen. Volgens sommigen zijn dankzij deze techniek, notarissen en advocaten in 80% van de gevallen in de toekomst niet meer nodig! Doordat het platform zo veelzijdig is, is het voor veel investeerders nog interessanter.

 

Alternatief

Bitcoin wordt steeds groter, waardoor het risico ook toeneemt voor zowel investeerders als particulieren. Mensen gaan daarom op zoek naar een alternatief. Dit wordt veelal gevonden bij ETH.

 

Bekend

Ethereum is de bekendste cryptovaluta na Bitcoin. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar is het geval over de hele wereld. Er zijn dus veel mensen die hier geld in gaan investeren. Zolang dit nog veel gebeurt, zal de waarde ook zeker blijven toenemen.

 

Veel speculatie

Dit voordeel is ook een nadeel. De potentie van Ether is gigantisch. Deze technologie biedt weer een basis voor een gedecentraliseerde toekomst, wat enorm veel partijen interessant vinden. De Ether is lastig op waarde te schatten en daardoor enorm volatiel. De ethereum koers fluctueert erg, waar je zeker van kunt profiteren. Helaas kun je hier ook slachtoffer van worden. Als de Ether groeit, groeit het ook hard. Maar als het in elkaar stort, gaat dit ook enorm hard. Bekijk dus zelf welk risico je hierin wil nemen.

 

Interesse gekregen in ethereum? Lees je eerst goed in voordat je hieraan begint. Wil je ethereum kopen? Dit kan eenvoudig via brokers op het internet. Een goed voorbeeld is Bitvavo. Hier kun je eenvoudig en voordelig ethereum aanschaffen. Veel geluk gewenst!