Nieuwe meubels? Helemaal niet nodig joh! Je kunt je meubels gemakkelijk een opknapbeurt geven door ze opnieuw te stofferen. Wij geven je een aantal tips om je daarmee op weg te helpen.

 

Kies je materiaal

Welke stof wil je? Leer, vilt, suede, je hebt enorm veel keuze uit de soort stof en dan heb je nog niet eens uit de kleur gekozen. Kijk voor zowel de kleur als het soort stof goed naar wat bij de rest van je meubels en ruimtes past. Je wilt natuurlijk dat alles een mooi geheel wordt en te veel kleuren en soorten materiaal kunnen dan voor een nogal overweldigend effect zorgen.

 

Maak een mal

Het maken van een mal is helemaal niet zo moeilijk als het klinkt. Gebruik daarvoor gewoon de oude stoffering. Hier kun je makkelijk aan zien hoe groot en welke vorm het stuk stof dat je op je meubel wilt zetten moet zijn.

 

Strijken

Strijk de stof voordat je deze bevestigd aan het meubel. Op die manier heb je later geen lelijke kreukels of bobbels in de stoffering van je meubels zitten.

 

Nieten of spijkeren

Er zijn twee veelgebruikte manieren voor het bevestigen van stof aan meubels: nieten of spijkeren. Bij deze twee manieren zijn er ook gelijk twee dingen waar je op moet letten. Zo zijn nietjes in erg hard hout vaak niet zo effectief en kun je beter spijkers kiezen. Het hangt ook van smaak af. Zo zijn nietjes vaak erg subtiel en vallen die niet erg op. Spijkers daarentegen kun je wel goed zien. Kijk zelf wat je het mooiste vind en ga voor die optie.

 

Extra

Als je dan toch bezig bent met het opknappen van je meubels, waarom zou je er dan niet helemaal voor gaan? Zet ook bijvoorbeeld eens wieltjes onder een paar van je meubels. Dat is enorm makkelijk wanneer je ze wilt verplaatsen. Kies voor bijvoorbeeld de meubelwieltjes van WielenOutlet, hier verkopen ze meubelwielen voor alle soorten meubels voor een zacht prijsje.