Blended learning is een methode die inspeelt op het tekort aan technisch personeel. Het is de bedoeling dat jonge mensen met een interesse voor techniek door blended learning snel opgeleid worden. Bij blended learning vindt onderwijs op twee verschillende manieren plaats. Een gedeelte van de stof wordt klassikaal bijgebracht. Dat is de traditionele manier van lesgeven. Tegelijkertijd wordt een gedeelte van de stof online aangeboden.

 

Sneller leren met twee methoden tegelijk

De combinatie van deze twee methoden heeft verschillende voordelen. Door het klassikale gedeelte kan de basis behandeld worden. Daarbij hebben leerlingen bovendien de mogelijkheid om vragen te stellen. Kenteq vindt het belangrijk dat leerlingen in contact komen met docenten. Daar kunnen ze terecht met problemen. Bovendien is een docent veel meer dan iemand die alleen maar informatie overbrengt. Hij of zij is ook in staat om leerlingen te motiveren en te stimuleren. Daardoor is de kans dat iemand de opleiding afrondt veel groter. Dat is belangrijk want een diploma binnen de techniek is veel waard. Het online gedeelte kan voor elke leerling anders zijn. Door gebruik te maken van software is het veel makkelijker om lesstof precies toe te spitsen op individuele studenten. Ze hebben via hun smartphone of computer altijd toegang tot lesstof. Blended learning vindt veelal plaats tijdens stages. Studenten kunnen dus ook tijdens hun stage snel de benodigde informatie opzoeken.

 

Een tekort aan technisch geschoolde mensen

De blended learning methode speelt in op het tekort aan technisch geschoold personeel. Bedrijven zijn door deze methode in staat om stagiairs snel bij te brengen wat ze nodig hebben. Dat kan door het flexibele online leerplatform. Hierdoor kunnen stagiairs veel sneller zelfstandig aan de slag. Als bedrijf wil je graag ook doorgroeien en daarom wacht je liever niet te lang op vakbekwaam personeel.