Als problemen binnen een relatie de mooie momenten gaan overheersen, moet er iets gebeuren. Door relatieproblemen zullen de onderlinge verhoudingen steeds slechter worden.

Relatietherapie kan uitkomst bieden, maar wat mag je van therapie verwachten? Probeer eerst onze 6 tips om al grote stappen te zetten naar een gelukkige relatie.

De meeste mensen staan niet open voor relatietherapie. Hoe kan iemand anders vertellen wat jullie fout doen in jullie relatie? Toch kan het uitkomst bieden. Het is beter om eerst zelf de schouders er onder te zetten. Erken eerst dat er relatieproblemen zijn en ga er vervolgens aan werken om ze op te lossen.

 

Wanneer is relatietherapie te overwegen?

 

Je bespreekt relatieproblemen niet snel met anderen. De stap zetten naar relatietherapie zullen de meeste stellen niet voor open staan op het moment dat ze ontdekken dat ze een probleem hebben.

Ook logisch, want alleen jullie kunnen het oplossen. In een uiterste geval is het te overwegen om hulp in te schakelen in de vorm van relatie therapie, maar voor de meeste mensen is het een uiterste redmiddel. Als jullie alle manieren om het zelf op te lossen al geprobeerd hebben, kan er een afspraak gemaakt worden voor relatietherapie, maar verwacht er geen wonderen van.