De ruimte is waarschijnlijk beperkt, maar je daar is ie dan. Je eigen studentenkamer.

Om de boel zo efficiënt mogelijk in te richten zul je keuzes moeten maken.

In deze blog geven we een aantal tips welke je mee kunt nemen in je overwegingen.

Zodoende kun je het maximale halen, uit je minimale ruimte. We nemen hierbij zowel efficiëntie als gezelligheid mee.

 

Kleuren

Wanneer je kiest voor lichte kleuren lijkt de ruimte groter. Dit is algemeen bekend. Toch gaat het kun je kiezen voor een fellere of donkere kleur voor de afwisseling.

Wel is het verstandig om niet de grootste muur te verven wanneer het gaat om de afwijkende kleur. Zodoende zorg je ervoor dat de afwijkende kleur niet teveel overheerst.

Kleuren zijn wel van grote impact wanneer je kijkt naar het geheel. Tevens is het niet iets wat je wekelijks kunt veranderen. Het is in die zin zinvol om hier de juiste afwegingen in te nemen.

 

Meubels

Dit is natuurlijk een categorie welke in geen huis of kamer ontbreekt. Wel neemt deze veel ruimte in beslag. Het is in die zin belangrijk om efficiënt keuzes te maken wanneer het gaat om de juiste inrichting. Soms kan het ook mogelijk zijn zaken te combineren. Zo kun je denken aan een bedbank, of een hoogslaper met een werkruimte waar je onder kunt werken. Dit soort keuzes werken natuurlijk ruimtebesparend. Tevens scheelt het in de portemonnee wanneer je net voor iedere gelegenheid een apart product hoeft aan te schaffen.

 

Vloer

Ook dit is een belangrijk aspect wanneer het gaat om een efficiënte maar ook gezellige omgeving. Wanneer je kiest voor een lichtere kleur, zal dit de boel ruimtelijk houden en sneller aansluiten bij het geheel. Toch kan ook een donkere vloer een bepaalde stijl creëren. Belangrijk is vooral dat je afweegt wat goed aansluit bij de rest. Tevens is het belangrijk om goed te kijken naar het onderhoud. Wanneer je het makkelijk wilt kunnen schoonhouden met een veger is het bijvoorbeeld slim om een laminaatvloer te kiezen. Wanneer je net zo lief even de stofzuiger pakt, is ok vloerbedekking een prima optie. Dit scheelt vaak ook in de kosten, alhoewel het wel weer kan zorgen voor een kleiner maar gezellig ogend geheel.

Een andere optie is om te kiezen voor een laminaat vloer, met daar bovenop een wollen vloerkleed. Dit zorgt voor een functioneel geheel, met een gezellige twist.