Misschien hebt u er wel eens van gehoord: Big Green Egg. Een barbecue gemaakt van keramiek die uw eten heerlijk mals en vol van smaakt maakt. U kunt net als Herman den Blijker leren om te gaan met de barbecue na een Big Green Egg workshop. De meesterkok zegt dat de perfecte hittebron voor hem net zo belangrijk is al de kwaliteit van de ingrediënten waarmee hij werkt. Dit is de reden dat de Big Green Egg niet meer weg te denken is uit zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam. Enkele voordelen die de kok noemt met betrekking tot het bereiden op de Big Green Egg is dat de barbecue binnen 20 minuten op de perfecte temperatuur is. Je kunt op één apparaat bakken, braden, grillen en roken. Het tussentijds bijvullen van de kolen is niet nodig, aangezien een lading houtskool van vier tot zes uur mee gaat. De barbecue kan temperaturen van -20 tot wel 400 graden Celcius aan.

 

Enkele voorbeelden van eten dat bereid kan worden op het apparaat zijn aardappelen, brood, pizza’s en zelfs taarten. Doordat de Big Green Egg afsluitbaar is, is deze niet alleen heel veilig en kan in de buurt van kinderen worden gebruikt, maar is hij het hele jaar door klaar voor gebruik. Meer informatie over de Big Green Egg workshop vindt u op de website van Master Catering & BBQ.