Het klinkt ontzettend makkelijk toch? Je stapt je huis uit, trekt de deur achter je dicht en gaat lekker op pad. Iedereen kan het, maar toch komt er vaak wel wat meer bij kijken tijdens zo’n wandeling. Want waar moet je precies rekening mee houden als je gaat wandelen? En als het buiten erg koud is, ga je dan wandelen met een hele dikke trui aan? In deze blog geven we je tips om nog meer te genieten van je avondwandeling! Lees snel verder.

 

Kleed je goed 

Als je zomaar even een blokje om gaat heb je natuurlijk niet een heel uitrusting nodig, maar wanneer je vaker gaat wandelen is het natuurlijk wel handig om goed voorbereid op pad te gaan. Naast een goed paar wandelschoenen zijn er nog meer items die jouw wandeling naar een hoger niveau brengen. Denk bijvoorbeeld aan een rugzak en een wandelpet. Hoe beter je voorbereiding, hoe beter je wandeling.

 

Begin rustig 

Bij het wandelen is het belangrijk om rustig te beginnen. Begin bijvoorbeeld gewoon met dat rondje door je wijk en de volgende dag nog een keer en nog een keer. Schrijf je niet meteen in voor de eerste en beste wandeltocht van 10 kilometer. Luister goed naar je lichaam. Wat voel je? Hoe is het met je ademhaling? Kun je het tempo iets opvoeren? Ga niet meteen over je grenzen heen en stop op tijd. Morgen is er namelijk weer een dag. Op deze manier houd je de lol van een wandeling er ook in.

 

Maak afspraken met jezelf 

Wanneer je gaat wandelen is het belangrijk om afspraken met jezelf te maken. Houd het niet te vrijblijvend, want je gaat merken dat je het niet altijd naar je zin gaat hebben. Zoek daarom bijvoorbeeld een wandelmaatje en spreek vaste dagen en tijden af. Daarnaast kan het ook helpen om te werken met een schema. Het geeft houvast en het motiveert om te gaan. Je zult namelijk al heel snel merken dat je vooruitgang boekt.

 

Wandelapp

We leven in een tijd waar we alles op onze telefoon doen. Het is daarom ook niet heel gek dat er verschillende wandelapps zijn, waarmee je heel eenvoudig routes kunt lopen. De meeste apps laten je een overzichtskaart zien van het wandelgebied. Op deze kaart staat de route uitgestippeld en de positie waar jij je op dat moment bevindt. Meestal is deze positie aangegeven met een pijltje. Zo weet je waar je op dat moment loopt. Houd wel rekening met het feit dat het gebruik van zo’n app de batterij van je telefoon sneller leeg laat lopen. Vergeet daarom niet om een powerbank mee te nemen.