Een veranda is vaak een superhandige ruimte in ieders huis. Vooral in Nederland, want vaak regent het terwijl het totaal niet koud is. Dan kun je nog steeds buiten genieten in plaats van dat je meteen naar binnen moet rennen. Ook wanneer het heel warm is, zit je nog steeds overdekt buiten te genieten in de schaduw.

 

Keuzes

Voordat je begint met de bouw van je ruimte is het belangrijk dat je de keuze maakt wat voor veranda je wil. Je hebt bijvoorbeeld de keuze om voor een aluminium veranda te gaan, die zijn vaak heel simpel in elkaar te zetten en zijn ook duurzaam. Ook hoef je het aluminium vrijwel niet te onderhouden.

 

Hout

Een andere keuze kan een houten overkapping zijn. Hout straalt namelijk een hoop authenticiteit uit en past goed bij klassieke maar ook moderne woningen. Je kunt hierbij ook nog kiezen wat voor dak je wil, een houten dak gewoon zoals je hem kent of kies je voor een plantendak?

 

Kosten

De kosten van de veranda kunnen uiteenlopen. Je kunt het namelijk zo duur maken als je zelf wil. Een handige tip is om wat offertes aan te vragen bij bedrijven, hierdoor krijg je de inschatting over hoeveel je uiteindelijk kwijt bent aan de veranda. Stel een budget samen en kijk vanuit daar wat de mogelijkheden daarvoor zijn.

 

Dakbedekking

Dan is de vraag, wat wil je op de het dak van je veranda? Het meest gebruikelijke is bitumen of EPDM. Wil je dit uitbesteden, neem dan gerust contact op met dakreparatie in Hengelo, Egberkink dakbedekking!