Het controleren van het kenteken van een auto kan je veel nuttige informatie geven als je bij voorbeeld een tweedehands auto gaat kopen. Je kunt ook het kenteken van je eigen auto controleren om te zien of de informatie die bij de RDW bekend is overeenkomt met je eigen gegevens. Daarom controleren veel mensen de informatie die over een auto beschikbaar is via het systeem van kenteken check met behulp van de RDW gegevens.

 

Wat heeft het voor zin om een kenteken te checken?

Het nut van de rdw kentekencheck is dat je op die manier kunt controleren of de informatie die over een auto wordt gegeven klopt of niet. Als iemand zijn auto verkoopt en zegt dat er nog nooit een aanrijding mee is geweest kun je aan de hand van de beschikbare informatie over het onderhoud aan de auto zien of dit klopt of niet. De reparaties aan de auto moeten hier namelijk in worden vermeld. Als er toch een aanrijding is geweest zie je dat omdat de reparatie is vermeld in het overzicht.

 

Koop met een gerust hart een tweedehands auto

Je kunt met een gerust hart een tweedehands auto kopen, ook van een particulier. Je doet hiervoor gewoon de check bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) aan de hand van het kenteken. Zo heb je direct alle relevante informatie beschikbaar en kun je voor jezelf snel en eenvoudig bepalen of je de auto wel of niet wilt kopen.