De draadloze koptelefoon is vandaag de dag een veel gespotte accessoire in het straatbeeld. Waar je vroeger een beetje meewarig werd aangekeken met dit apparaat op je hoofd, zo hip, modern en eigentijds ben je nu met een draadloze hoofdtelefoon op jouw hoofd. We kunnen gerust stellen dat de draadloze koptelefoon een behoorlijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Zo heb je tegenwoordig niet alleen een ruime keuze uit verschillende modellen, maar ook is de draadloze techniek natuurlijk flink verbeterd in de loop der tijd. Dit kan ook niet anders, want we stellen anno nu hoge eisen aan kwaliteit. In dit geval bedoelen we met kwaliteit zowel de kwaliteit van het geluid als de kwaliteit van de vormgeving, soms ook wel de “cosmetische” kant genoemd.
Welk model draadloze koptelefoon past bij jou?
Als je denkt dat er maar één type draadloze hoofdtelefoon bestaat, dan kom je bedrogen uit. We onderscheiden drie modellen. Allereerst is daar de zogenoemde “in ear” draadloze hoofdtelefoon. Zoals het woord in feite al aangeeft draag je dit type ook echt daadwerkelijk in je oor. Deze draadloze oordopjes zijn wel verbonden met elkaar. Dit kan op twee manieren het geval zijn, namelijk door middel van een snoertje of door middel van een beugeltje. Draadloos slaat in dit geval dus op het ontbreken van een draad of snoer naar bijvoorbeeld jouw mobiele telefoon. Deze draadloze oordopjes die door middel van een snoertje met elkaar zijn verbonden, worden veel gedragen tijdens het sporten. Groot voordeel van dit model is namelijk dat je erg veel bewegingsvrijheid hebt en niets over of achter langs je hoofd draagt.
Het tweede type draadloze koptelefoon dat we onderscheiden is het zogenoemde “on ear” model. Dit model draag je op je oorschelp en sluit dus niet geheel over je oor. Beide luisterhelften zijn met elkaar verbonden door middel van een beugel, die je dan ook op je hoofd draagt. Deze bluetooth koptelefoon is erg prettig als je toch ergens iets mee wil krijgen van omgevingsgeluid. Ook bij dit type is veel aandacht besteed aan het draagcomfort.
Het laatste model draadloze koptelefoon is de “over ear” bluetooth koptelefoon. Ook hier verraadt de naam al hoe je dit model draagt, namelijk over je gehele oor heen. Aangezien ook hier beide luidsprekers met elkaar verbonden zijn door middel van een beugel die je op je hoofd draagt, lijkt dit model zeer op de “on ear” draadloze koptelefoon. Het grote voordeel van een “over ear” headset is dat je nauwelijks tot geen last hebt van omgevingsgeluid. Zo kun je dus optimaal genieten van jouw muziek of je optimaal concentreren op een gesprek. Dit laatste natuurlijk alleen als je gekozen hebt voor een model met een microfoon.
De draadloze koptelefoon met microfoon
Speciale aandacht voor de draadloze koptelefoon met microfoon. Veel mensen zijn nog steeds in de veronderstelling dat een headset alleen bedoeld is voor het luisteren naar muziek. Niets is minder waar vandaag de dag, want de draadloze koptelefoon met microfoon is inmiddels volledig ingeburgerd in onze samenleving. Je kunt dit type dan ook gebruiken voor diverse toepassingen. Daarbij kun je denken aan online gamen waarbij je de handen vrij moet hebben maar wel met jouw medespelers of tegenstanders moet communiceren. Maar ook op het zakelijke vlak is dit een ideale tool om medewerkers een stuk bewegingsvrijheid te geven tijdens het werk. Handig als iemand bijvoorbeeld even iets van de printer moet pakken, want het gesprek hoeft nu niet meer “on hold” gezet te worden. Dit verhoogt de klanttevredenheid en de klantbeleving.
Een draadloze koptelefoon kopen
Een draadloze koptelefoon kopen in een winkel kun je doen. Realiseer je hierbij wel dat de keus vaak vrij beperkt is. Kijk eens online, want hier heb je wel de keus die je zoekt. Zorg wel dat je vooraf goed weet waarvoor je de draadloze koptelefoon wil gaan gebruiken, zodat je een juiste keus maakt uit de drie genoemde typen. Kijken we naar de prijs, dan heb je ook wat dit betreft online de meeste keus. Er is in ieder geval voor elke portemonnee een draadloze koptelefoon, waarbij het lang niet altijd zo is dat de goedkoopste modellen de minste geluidskwaliteit bieden.