Parkeren is vaak veel gedoe. Het is vervelend om lang te moeten zoeken naar een parkeerplaats. Als je een open plek vindt op andermans terrein (bijvoorbeeld een oprit), mag je daar dan parkeren? Stel dat je klaar bent met werken, maar de parkeerplaats op straat is allemaal bezet. Na een paar keer rondrijden ben je uitgeput en wil je naar huis. Je ziet dat de parkeerplaats van je buurman leeg is. Hoewel het op hun eigen grond is, zoals een oprit, gebruiken ze die nooit. Je vraagt je af of je je eigen auto daar kunt parkeren. Het lijkt misschien vreemd, maar als er geen aanwijzingen zijn dat het privéterrein is, mag je er parkeren. Als de parkeerplaats toegankelijk is vanaf de openbare weg, wordt hij door de Wegenverkeerswet beschouwd als een “voor het openbaar verkeer openstaande weg”.

Het maakt niet uit of het persoonlijk terrein is of niet, als je niet wilt dat iemand op jouw terrein parkeert, moet je ervoor zorgen dat het niet mogelijk is om erop te rijden door een hek, paal of andere barrière te plaatsen. In het geval dat iemand toch op uw privéterrein parkeert en je hebt niet duidelijk gemaakt dat het jouw terrein is, mag de auto blijven staan. Naar de politie stappen of de auto laten wegslepen helpt niet, want de parkeerder staat in zijn recht.

Uitzonderingen voor het plaatsen van je auto

Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Als het terrein kan worden afgesloten van de openbare weg en het duidelijk is dat het om een privéplek gaat, is parkeren niet toegestaan. Bovendien is het niet toegestaan om jouw voertuig voor iemands oprit te parkeren, omdat het de toegang tot de openbare weg blokkeert. Het is niet toegestaan een deel van de auto voor de garage van iemand anders te parkeren, zelfs niet gedeeltelijk op het trottoir of voor hun oprit.

Het is essentieel dat het onmiskenbaar iemands oprit/garage is. Typische deuren zijn niet van toepassing, ook al hebben de bewoners er een sticker op geplakt met de tekst “Verboden te parkeren”. Borden met woorden als “Houd oprit vrij” of “Houd uitrit vrij” hebben geen wettelijke definitie. Wilt u ervoor zorgen dat niemand voor jouw oprit of garage parkeert en gaat het om privé-eigendom? Plaats dan een slagboom om het parkeren te verhinderen. Is het netjes? Ben je altijd op zoek naar een plekje om te parkeren en denk je nu: Ik ga dit advies eens proberen! Maar vergeet niet dat het niet bepaald netjes is.

Wanneer je je auto niet kunt verplaatsen door verlies van autosleutels

Jouw autosleutel verliezen kan uiterst vervelend zijn, vooral wanneer je op het punt staat te vertrekken. Proberen te achterhalen of je hem kwijt bent of dat hij echt weg is kan een groot gedoe zijn. Als je na grondig zoeken jouw sleutel niet hebt kunnen vinden, kan Autosleutel Services jou helpen. Wij zijn zeer ervaren als het gaat om het maken van verschillende soorten autosleutels en we zorgen er altijd voor om dit vakkundig en snel te doen. In het geval dat jouw autosleutel is gestolen, neem dan meteen contact op met de politie en laat een nieuwe sleutel programmeren om ervoor te zorgen dat de inbreker jouw voertuig niet kan meenemen. Wend je dan tot ons om een nieuwe autosleutel te krijgen. Wij kunnen sleutels maken voor BMW, Citroën en Volvo.