Corfu, ook wel bekend als Korfoe, is een prachtig eiland in de Ionische Zee. Het eiland is rijk aan geschiedenis, cultuur en natuur en trekt jaarlijks vele toeristen. Naast de mooie stranden en heldere zee zijn er ook talloze bezienswaardigheden te bewonderen. Een bezoek aan het oude stadscentrum van Corfu-stad is bijvoorbeeld een must.

 

Ontdek het eiland per boot

Wil je Corfu op een bijzondere manier ontdekken? Huur dan een boot en vaar langs de mooie kustlijnen en baaien. Je kunt bijvoorbeeld een zeilboot huren en genieten van de Griekse zon en het heerlijke briesje. Er zijn verschillende aanbieders waar je een boot kunt huren en je kunt kiezen uit verschillende soorten boten.

 

Bezoek prachtige bezienswaardigheden

Corfu heeft naast mooie stranden ook talloze prachtige bezienswaardigheden. Zo kun je het Achilleion Paleis bezoeken, gebouwd in opdracht van keizerin Elisabeth van Oostenrijk. Ook het klooster van Paleokastritsa en het Byzantijns Museum zijn de moeite waard om te bezoeken.

 

Geniet van de Griekse keuken en gastvrijheid

Na een dag vol activiteiten op het eiland is het tijd om te genieten van de Griekse keuken en gastvrijheid. Op Corfu vind je vele gezellige tavernes en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke gerechten zoals souvlaki, moussaka en tzatziki. Ook kun je genieten van de lokale drank ouzo. Je zult vast en zeker genoeg vlees gereserveerd krijgen, maar tijdens een actieve vakantie is dat geen overbodige luxe. Je kunt heerlijk genieten van het eten en weer bijkomen om de volgende dag te genieten van het prachtige Griekenland.