Elke organisatie heeft mensen in dienst die van onschatbare waarde zijn. Zonder hun inspanningen zou de organisatie niet kunnen bestaan. Het is passend om zo iemand bij een jubileum of bij het beëindigen van de carrière een indrukwekkend cadeau te geven. Een voorbeeld daarvan is een Mont Blanc pen graveren te laten bij een speciaalzaak voor schrijfwaren. Het merk Mont Blanc is alleen te koop bij door het bedrijf geselecteerde bedrijven. Je kunt er dus vanuit gaan, dat als je ergens een pen van dat merk kunt kopen, het met de kwaliteit van deze speciaalzaak wel goed zit.

Kerstcadeau voor elk personeelslid

Wanneer je als bedrijf indruk wilt maken op het personeel kan ervoor worden gekozen om een goed gevuld kerstpakket te schenken. Het is prettig als de inhoud daarvan goed in balans is. Een deel kan bestaan uit lekkere dranken en hapjes, maar er moet ook iets nuttigs in zitten, wat kan worden gebruikt tijdens het werk. Zoals een gepersonaliseerde Parker balpen. Het is het leukst om iedereen een balpen met zijn eigen naam te geven. Maar het is ook mogelijk om het bedrijfslogo of de bedrijfsnaam op de pen te laten drukken.

Pen voor korte aantekeningen

Bij een oudere balpen zal het na verloop van tijd altijd even duren voordat hij goed begint te schrijven. Dat komt doordat de stift veroudert. Voor wie af en toe een korte aantekening wil maken is dat lastig. Een vulpen is dan niet een goede oplossing. Als die te lang zonder dop wordt neergelegd verdroogt de punt. Het meest ideale schrijfmiddel is in deze gevallen een rollerbal pen. Vooral de prachtige Cross Rollerbal pen is ideaal, want die schrijft in alle gevallen meteen zodra de pen op het papier wordt gezet. Dat komt doordat er in deze pennen geen kogeltje zit, dat vast gaat zitten.

Mont Blanc pen graveren

Prijs–kwaliteit verhouding

Bij geschenken als een luxe pennenset wordt doorgaans niet over de prijs-kwaliteitverhouding gesproken. Het zijn producten die zeer fraai zijn afgewerkt, die in zekere zin kunnen worden beschouwd als sieraden. Desondanks is de kwaliteit van deze producten uitstekend. Het merk Cross is beroemd geworden vanwege het onverwoestbare systeem waarmee de stift van een balpen naar binnen en buiten wordt gedraaid. Als je graag met een vulpen schrijft kun je de kwaliteit ervaren door het gemak waarmee je deze pennen gebruikt. Dat komt door de precisie waarmee de punt is geslepen.

Onverslijtbaar

Bij de zeer luxe pennensets is de uitvoering voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de prijs. Als je op zoek bent naar kwalitatief goede pennen die zeer lang meegaan, kun je pennen aanschaffen van minder dure materialen. Kies dan voor een pen met een grotendeels kunststof behuizing. De stiften en vullingen in deze modellen zijn hetzelfde als in de zeer luxe modellen. De pennen zijn kwalitatief even goed en gaan even lang mee. Je betaalt er echter een veel lagere prijs voor. Dit zijn pennen die zeer geschikt zijn om als relatiegeschenk uit te delen op een beurs.