De meeste mensen denken dat het auto theorie examen gewoon een test is van hoe goed je de verkeersregels kent, maar het is eigenlijk veel meer dan dat. Het theorie examen is ontworpen om te beoordelen of je de beginselen van het autorijden begrijpt en hoe je die in verschillende situaties moet toepassen. Het is er ook om ervoor te zorgen dat je je bewust bent van de gevaren van het rijden en hoe je ongelukken kunt voorkomen. In deze blog gaan we het daarom hebben over het theorie examen voor de auto en wat je kunt verwachten!

 

Hoe ziet het auto theorie examen er uit?

Het auto theorie examen is verdeeld in drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Zonder extra verlenging die je kunt krijgen als je bijvoorbeeld dyslectisch bent, krijg je in totaal een half uur voor het auto theorie examen. Het examen wordt op de computer afgelegd en bestaat veelal uit vragen waarbij je iets moet invullen, bepaalde antwoorden naar de juiste plek moet slepen of iets moet aanwijzen. Na afloop van het auto theorie examen zie je gelijk of je geslaagd of gezakt bent. Hier krijg je ook een mail van.

 

Je voorbereiden op het auto theorie examen

Ter voorbereiding op het theorie examen auto is het belangrijk om jezelf vertrouwd te maken met de regels van de weg door het bestuderen van verkeerswetten en het lezen van aanvullende informatie. Het helpt ook om oefenexamens te maken om een beter idee te krijgen van het soort vragen dat tijdens het echte auto theorie examen gesteld kunnen worden. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je een goede nachtrust hebt en iets te eten voor het examen zodat je alert en geconcentreerd bent tijdens de test.

 

Wat gebeurt er als ik het auto theorie examen niet haal?

Als je niet slaagt voor het auto theorie examen, maak je dan geen zorgen! Je kunt namelijk gelijk na het examen een nieuwe reservering maken. Er is echter wel een wachttijd totdat je het examen weer kan maken, dus reserveer je plek op tijd! Het is wel belangrijk dat je deze tijd gebruikt om je opnieuw vertrouwd te maken met de verkeerswetten en je voor te bereiden op het examen door oefentoetsen te maken. Door inzicht te krijgen in wat je de eerste keer verkeerd hebt gedaan, en dit net zo lang te blijven oefenen totdat je het wel kent, is de kans groter dat je de tweede keer wel slaagt voor het auto theorie examen. Veel succes!