Er is een periode geweest waarin de kerstboom een beetje op zijn retour leek. Gelukkig bleek deze periode van korte duur. We kwamen er immers al snel achter dat een kerst zonder boom eigenlijk geen kerst is. Zodra Sinterklaas ons land weer heeft verlaten barst de kerstgekte in alle hevigheid los. Je kunt dan op de meest vreemde plaatsen kerstbomen kopen, van klein tot groot en van echt tot kunst. Zo zijn er kerstbomen voor iedereen, voor elk budget en is het voor iedereen mogelijk om die oer-Hollandse boom in huis te halen.

 

kerstboom

 

De voordelen van de kunstkerstboom

Natuurlijk gaat er niets boven de geur van een echte “verse” boom, maar deze kerstbomen hebben wel een aantal nadelen. Het is niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een kunstkerstboom in huis te halen. Zo heb je met deze bomen bijvoorbeeld geen last van uitvallende naalden en blijft het huis netjes. Een tweede voordeel van de kunstkerstboom is dat je de takken van deze boom in veel gevallen zelf bij kunt buigen, zodat je altijd een “volle” boom hebt. De kerstboom met een lelijke of minder mooie kant (wie kent niet het eeuwige draaien met de boom) behoort hierdoor dan ook tot het verleden. De aanschafprijs van een namaakboom ligt vaak hoger dan wanneer je een echte dennenboom koopt. Dit is echter een eenmalige investering en binnen een paar jaar heb je deze aankoop dan ook al terugverdiend. Zowel het opzetten als het “aftuigen” van de namaakboom is eenvoudig en door iedereen te doen. Er zijn zelfs modellen op de markt die je uit kunt klappen als ware het een paraplu. Tot slot is het nog goed om te weten dat dit type kerstboom nauwelijks onderhoud nodig heeft. En als je toch die typische geur van een “verse boom” in huis wil hebben, dan spray je de boom in met een spuitbusje dennengeur.

 

De kerstboom versieren, een kunst op zich

Een kerstboom in huis halen is één, de boom versieren is twee. Er zijn genoeg mensen die erg tegen het versieren van de boom opzien. Creativiteit, fantasie en gevoel voor stijl is immers niet iedereen gegeven. Helaas maken we dit vaak een beetje te zwaar. Want de ideale kerstboom, bestaat die eigenlijk wel? Over smaak valt niet te twisten en dat geldt dan ook voor de kerstboom versieren.

 

Kerstballen zijn ook vandaag de dag nog steeds de meest populaire kerstboomversiering. Een boom zonder kerstballen is een boom die er gewoon anders uitziet. Kerstboomversiering is zeker aan trends onderhevig. Wat het ene jaar in is, dat is het andere jaar alweer uit. Natuurlijk bepaal jezelf of je meegaat in trends. Voor kerstboomversiering geldt dat je het zo duur kunt maken als dat je zelf zou willen. Elk jaar andere versiering kopen is dan in de meeste gevallen ook geen diepte-investering, zeker niet als je deze online koopt. Een piek, engeltjes, dennenappels, kerststerren, sneeuw- en kerstmannen zijn andere voorbeelden waarmee je kerstbomen kunt versieren.

 

Geen kerstboom zonder kerstboomverlichting

In een kerstboom horen natuurlijk lampjes. Ook wat kerstboomverlichting betreft heb je op zijn zachtst gezegd nogal een ruime keus. Je kunt kiezen voor de klassieke witte verlichting, maar ook gekleurde lampjes en knipperende lampjes zijn tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld in kerstbomen. Wil je duurzame verlichting in de boom, dan kom je al snel uit bij LED verlichting. Ook voor kerstboomverlichting geldt dat je online het grootste aanbod vindt. Daarbij zijn de prijzen vaak verrassend laag en heb je jouw bestelling in verreweg de meest gevallen al de volgende dag in huis. Wel zo gemakkelijk, want uit eigen ervaring weet je ongetwijfeld dat tijd in de kerstperiode een meer dan kostbaar goed is.