Met een powerbank in je binnenzak heb je altijd stroom! Je zit nooit meer met een lege telefoon, kunt je tablet altijd opladen en werken met je laptop kan overal. Wat een weelde, je hoeft nooit meer te vragen om gebruik te mogen maken van een stopcontact en je hoeft ook niet meer naarstig op zoek naar laders die je in de auto kunt gebruiken. Met een powerbank kun je altijd makkelijk en snel opladen. Je laadt het apparaat thuis op en zelfs als dat niet lukt is er nog een geschikt model te vinden. Vervolgens steek je het apparaatje in je broekzak en vanaf dan kun je altijd al je elektronica opladen waar en wanneer je maar wilt.

 

powerbank

 

Waarom is werken met dit apparaat nu zo handig?

Heel eenvoudig, opladen met een powerbank werkt precies hetzelfde als opladen aan het stopcontact. Alleen gebruik je nu dit apparaat als voeding in plaats van de netstroom die je thuis uit de muur haalt. Je hebt een externe batterij bij je en met een USB-kabel kun je daar al je eigen elektronica aan hangen. Powerbanks zijn ideaal voor mensen die veel onderweg zijn of regelmatig ergens vertoeven waar geen stopcontact in de buurt is. Op die manier zorg je dat je toch altijd een opgeladen mobiele telefoon hebt bijvoorbeeld. Je kunt zelfs apparaten kopen met meerdere aansluitingen, waardoor je verschillende apparaten tegelijkertijd op kunt laden. Dan wordt het wel heel eenvoudig om altijd en overal te werken, foto’s te maken en telefoongesprekken te voeren bijvoorbeeld.

 

Een powerbank kopen, hou dit in de gaten

Ga je een powerbank kopen, dan is het goed om je even in de techniek van het apparaatje te verdiepen. Zo kan het verschillen welke apparaten je op kunt laden, door de verschillende typen USB-aansluitingen die er zijn. Daarnaast moet je goed opletten of de capaciteit van de powerbank voldoende is voor het apparaat dat jij ermee op wilt laden. De oplaadsnelheid verschilt niet alleen door het apparaat dat je aan je powerbank hangt, maar ook door de capaciteit die de powerbank zelf heeft. Hoe groter de laadstroom, hoe sneller je apparaat vol is. Dat geldt ook voor de batterijcapaciteit van je powerbank.

 

Hoe werkt het opladen?

Dat gaat heel makkelijk, net als het opladen van andere elektronische apparaten eigenlijk. Je steekt de USB-kabel van de powerbank in een geschikte adapter die je in het stopcontact doet of je hangt de USB-kabel aan je computer. In beide gevallen zal je powerbank op gaan laden zodat hij al je andere apparaten van stroom kan voorzien. En zelfs als je geen stopcontact in de buurt hebt, is er geen nood aan de man. Verwacht je vaak in die situatie te komen, kies dan voor de solar powerbank. De solar uitvoering maakt gebruik van zonnecellen om zichzelf op te laden. Even in de buitenlucht met het apparaatje en daarna kun je snel je eigen elektronische apparaten weer opladen.

 

Zijn ze gevaarlijk?

Nee hoor, als je er maar verantwoord mee om gaat. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om hem in de volle zon te gebruiken of op te laden terwijl hij ergens onder ligt. Er ontstaat dan snel oververhitting en dat kan brand veroorzaken. Natuurlijk moet je ook altijd opletten met de kabels die je gebruikt. Zorg dat die niet in de loop liggen en hou je apparatuur altijd buiten bereik van kleine kinderen. Het is ook niet aan te raden om je powerbank in de auto te bewaren, omdat het daar vrij snel warm wordt en dat komt de capaciteit van je apparaat niet ten goede.